Guds eget land

See Our Heaven

God’s own country. Or a heaven on earth. Place full of mountains, greenery and streams, Oh kerala! God create you with utmost care.– Rekha Menon –


Kerala, staten i det sydlige Indien kaldet “Guds eget land” er et tropisk paradis af vuggende palmer og brede sandstrande. Det er en smal stribe kystland, der skråner ned i de vestlige Ghats i en kaskade af frodig grøn vegetation, før den når det arabiske hav. Det er også kendt for sit bagland med bjerge, kokosnødder, krydderier og danse, som Kathakali og Mohini Attam. Kerela betragtes også som en af de sikreste regioner i Indien. Kerala har en høj levestandard i forhold til sine naboer og andre indiske stater og har sociale livsstils-indikatorer som uddannelse og sundhedspleje, som er på niveau med højtudviklede lande. Hvert fællesskab i Kerala har sin egen unikke Malayalee kultur, som ikke findes uden for Kerala. For eks. Buddiske indflydelse førte ayurveda til en fremtrædende stilling eller den velkendte traditionelle kampkunst Kalaripayattu. Krydderier har altid spillet en integreret rolle i Keralas historie. Vores madlavning handler om krydderier, aromaer og teksturer. Der er noget for alle i vort køkken.

Vort køkken imødekommer både vegetarer, veganer og ikke-vegetarer. Keralan mad serveres traditionelt på et rent grønt bananblad og spises med fingrene. Kokosnødder vokser på Keralas kyster og er en meget vigtig del af vores mad. Ristet kokosnød og kokosmælk bruges hovedsagelig i retter til smag og som jævning. Den anden bestanddel i Keralans kulinariske køkken er fisk. Den lange kystlinje og de mange floder giver et righoldigt fiskeri, der gør fisk til en uundværlig del af måltiderne her. Den tredje bestanddel i Keralans køkken er ris. Ris bliver dyrket i store mængder i hele staten og kogt ris spises med alle former for sovse og karry tilbehør.